Spel på lika villkor

Spel på lika villkor

Trots att året är 2018 finns det fortfarande flera branscher där män och kvinnor inte tävlar på samma villkor. Det gäller inte bara inom arbetslivet utan även i idrottsvärlden. Det är fortfarande ovanligt med mixade lag i exempelvis fotboll, pingis eller hockey. I spelvärlden ser det däremot bättre ut. Män, kvinnor och icke-binära spelare exempelvis bordsspel på lika villkor både på nätet och i fysisk form. Tillverkaren Red Tiger är ett spelföretag som går i bräschen.

Red Tiger

Spelutvecklaren Red Tider är ett relativt nytt företag som grundades år 2014. De är populära för sina innovativa spel som slots i både Asien och Europa. Spelen håller hög kvalitet på grafiken, funktionerna är kreativa och skapar fantasifulla spel med många vinstmöjligheter. Vilket spel du än väljer spelar du på lika villkor oberoende av könstillhörighet. Varför inte prova Crazy Genie, Lucky little devil eller Jester Spins som alla passar för både män och kvinnor.

Spelens teman

Det ska sägas att casinovärlden har länge varit männens arena och det förekommer fortfarande en hel del spel där kvinnorna objektifieras. När du som kvinna spelar exempelvis en sådan slot på nätet spelar du i och för sig med samma villkor som männen men hjälper samtidigt till att upprätthålla bilden av kvinnan som svagare, sötare eller någon som måste ändras. Både män och kvinnor borde därför istället välja andra spel.

Undersök handlingen i spelet och hur karaktärerna avtecknas. Är det en snygg tjej i utmanande klädsel som ska räddas av stora starka män? Då kanske du ska överväga att välja en annan slot eller ett bordsspel istället. Roulette, blackjack och alla pokervarianter saknar sexistiska och objektifierande inslag samtidigt som könen tävlar på samma villkor. Red Tiger har dessutom relativt nyligen börjat utveckla egna varianter av dessa populära och traditionella bordsspel.