Vi måste få ett slut på mäns våld mot kvinnor

Det är inte normalt för män att slå. Att vissa män misshandlar kvinnor tyder på att något inte är okej med dessa män.

Det är aldrig hennes fel att han är primitiv

De slår inte av skäl som kan härledas till den slagna. Eller våldtagna. Det är aldrig hennes fel. Det är något som är ur funktion hos mannen. Något undangömt som han inte vill eller kan hantera utan vägledning. Hans våld är ett vrålande rop – på hjälp. Det går inte att skylla på alkoholen eller den kort-korta kjolen. Han hade ett ansvar för sig själv. Men det brast och eftersom han inte är mogen nog att stå för sina handlingar lägger han ansvaret utanför sig själv. På offret. Den person som han råkade avreagera sig på istället för att göra jobbet med att utforska och stärka sig själv.

Vilsna män behöver självkännedom för att utveckla styrka

Det måste stoppa nu. Våldet mot kvinnor. Inte bara sexuella övergrepp, trakasserier, misshandel och mord. Kvinnor finner snart inga dugliga partners. De väljer att leva ensamma och blir starka. Ännu starkare än de var – och ännu mer hotfulla för vilsna män. Vi är i en nedåtgående spiral som snurrar snabbt och kvinnor behöver män. Goda, hela killar som har gjort jobbet med sig själva och som har kontakt med sina känslor. Män som vågar vara sig själva i en värld som talar om för dem hur de ska vara för att duga. Upplysta snubbar som kan genomskåda sakernas tillstånd. Flexibla individer som vet att man mår bättre om man kan skratta åt sig själv och tillsammans med andra. Sådana män är utrotningshotade och kvinnor lider av bristen. Världen och kvinnorna behöver riktiga män.

Vi måste få ett slut på mäns våld mot kvinnor

Familjer och samhällen havererar utan fungerande fäder

Det är inte bara enskilda kvinnor som krossas av männens våld. Hela familjer går under när män inte mår bra. Samhället havererar när män inte fungerar. Våld skapar våld och det slår paradoxalt nog tillbaka på männen som inte kan finna lösningen till sina problem med knytnävarna. Ångesten kommer tillbaka i ännu större skala. Den tar aldrig slut. Barn växer upp utan goda relationer till sina fäder och blir dysfunktionella vuxna . De formas till unga kvinnor och män som inte känner sig själva och som för problemen vidare i all oändlighet.

Vanliga schyssta män: var inte så tysta. Visa vägen genom tydligt engagemang

Du man, som inte slår eller begår andra övergrepp mot kvinnor, att du agerar för dina bröder och systrar är livsviktigt. Du kan förändra systemet vi alla sitter fast i. Du kan engagera dig politiskt om det är din grej men du kan först och främst agera i din vardag. Se till att du gör skillnad där du befinner dig. Hur du beter dig hemma, på jobbet, på Ica, i tunnelbanan, under rockkonserten eller på badstranden är avgörande. Var inte tyst när du hör kvinnohatare argumentera. Låt dem inte tro att de just beskrivit verkligheten. Man up, nu.